Проучванията показват, че ако гледате клипове с котки в интернет, ще

...
Проучванията показват, че ако гледате клипове с котки в интернет, ще
Коментари Харесай

10 научнообосновани причини да имате котка

Проучванията демонстрират, че в случай че гледате клипове с котки в интернет, ще се заредите с позитивни страсти. Затова не е изключително изненадващо, че притежаването на сходно животинче си има и своите преимущества, пише Mental Floss.

1. По-добре е за околната среда

Проучване от 2009 година демонстрира, че ресурсите за изхранването на куче в хода на живота му оставят същия отпечатък, като джип Toyota. Котката яде по-малко и най-вече риба, а не месо.

2. Котките оказват помощ за изцеление на неприятни страсти

Загубата на непосредствен човек е доста мъчителна, само че котките оказват помощ за нейното превъзмогване и за понижаване на мъчителните чувства.

3. А също и да си намерите гадже

Ако нямате триумф в срещите, вземете си котка, тъй като изследване в Англия оказва, че 82 % от дамите гледат по-добре на мъже, които харесват домашни любимци и най-много котки; такива хора се считат за по-добри.

4. Собствениците на котки са умни

Университетът на Бристол е провел изследване, съгласно което хората с котка за домакински любим имат по-голяма възможност да са с висше обучение. Подобно изследване измежду 600 студенти в Уисконсин стига до извода, че гледащите котки са по-интелигентни.

5. Ще имате по-здраво сърце

Котките понижават равнището на напрежението, най-малкото тъй като не изискват толкоз старания за гледане, колкото при кучетата. Специално заплахата от инфаркт или инсулт също се редуцира много.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР